Warme chocomel met bloemkool

Chocomel zonder zuivel is ook lekker
Chocomel zonder zuivel is ook lekker

Smoothies zijn handig om in éen teug veel benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Ondanks de bloemkool is dit een heerlijk zoete smoothie om je vingers bij af te likken.

Ik merk dat het frisser wordt als ik zin krijg in warme chocomel. Deze variant werk ik zonder schuldgevoel naar binnen dankzij de gezonde stoffen die de drank bevat.

Met een blender mix je door deze chocomel allerlei ingrediënten die het tot een superfood maken. De rauwe cacaopoeder en cashewpasta zorgen voor veel eiwitten. En dat is fijn als je zoals ik weinig dierlijke producten eet.

Mijn kind eet met me mee en is al die bonen en zaden soms weleens zat. Heel fijn dat ik met dit recept een drankje in handen heb waarmee we de eiwitten letterlijk naar binnen gieten. Hij zal dit met smaak wegwerken en waarschijnlijk vragen om nog een glas.

Wat gaat er in de blender?

  • 250 ml rijstmelk
  • 2 bananen
  • 200 gram gestoomde bloemkool
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels cacaosnippers
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel cashewpasta
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram walnoten
  • 1 theelepel vanillepoeder

Hoe maak je deze bijzondere chocomel?

Heel simpel, zoals dat gaat met blenderrecepten. Je mikt alles in het apparaat en drukt net zolang op de knop totdat alles is vermengd tot één dikke soep. Als het iets te dik wordt, doe je er wat water of rijstmelk bij. Wordt het te dun? Doe er dan wat banaan of cashewpasta bij.

Als laatste voeg je trouwens de gestoomde bloemkool toe, wanneer deze nog warm is. Blend alles tot een romige smoothie. Pas na de bloemkool kun je goed de dikte van de smoothie beoordelen, omdat bloemkool veel water bevat.

Als versiering gooi je op de smoothie wat cacaosnippers. Hoezo is veganistisch eten saai? 😉