Molsla recepten

Molsla is paardenbloemblad zonder bladgroen. Het smaakt een beetje naar witlof en het is supergezond. Met deze recepten krijg je vitaminerijke salades met een lekkere bite.

In deze les kun je lezen wat molsla is. Je kunt het in het wild zoeken op een plek waar paardenbloemen en molshopen samenkomen. Maar je kunt het ook zelf telen. Ook dat leer je in de les over molsla.

De gekweekte molsla met de lichte blaadjes is iets milder en zachter dan de wilde soort.

Molsla met winterpostelein

Molsla kun je goed mengen met andere salades. Met de gezonde winterpostelein maak je er een supersalade van die jou een boost geeft.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 300 g molsla (paardenbloemblaadjes)
  • 100 g winterpostelein
  • 1 rode ui
  • 1 halfhardgekookt ei (of een groene frisse appel als je vegan wilt)

voor de dressing:

  • 1 eetlepel limoensap of citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 mespuntje mierikswortel of mosterd
  • 5 gram sesamzaadjes

Zo maak je de salade

Was de blaadjes, droog ze en pluk ze in stukjes van ongeveer vier cm.

Was en droog de winterpostelein, vermeng beide slasoorten.

Maak de ui schoon en snijd deze in ringen die je door de salade schept..

Maak dan de dressing van de sesamolie, olijfolie, limoensap, mierikswortel en sesamzaadjes, schep deze door de salade en laat even trekken.

Serveertip

Deze salade is lekker bij gebakken of geroosterde vis of vlees of een vegan ovenschotel.

Molsla met aardappelen, ei, tomaat en spekjes

Deze salade is een lekker hartig bijgerecht bij bijvoorbeeld een pasta.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 300 gram molsla of veldsla
  • 4 aardappelen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram vegan speckblokjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje suiker
  • peper, zout

Zo maak je de salade

Was de molsla, schud deze droog en snijd in reepjes.

Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Snijd tomaten in schijfjes.

Meng voor de saus de 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker en zout en peper naar smaak.

Meng de sla met de spekjes, aardappelen en tomaten en roer vervolgens de dressing er doorheen.

Leg het ei in stukken op de salade.

Fotocredits:
Salade door fs999 Fresh, gepubliceerd onder CC-licentie.