Konijnen op de tuin

Konijnen weren van de moestuin doe je met een ingegraven hek.

Onder konijnen heersten veel ziektes waardoor hun aantallen afnamen. Gelukkig gaat het de laatste jaren weer wat beter.

Konijnen zijn een belangrijke schakel in de natuur, maar soms schadelijk voor de moestuin. Ze eten graag mee. Om schade aan je moestuin te voorkomen, kun je deze het beste afrasteren met fijnmazig gaas. Dat gaat stop je een halve meter in de grond zodat de konijnen er niet onderdoor kunnen. Het gazen hek maak je een meter hoog. Met een hek zodat ze zelf nog naar binnen kunt.

Tamme konijnen

Wil je tamme konijnen op de moestuin, omdat het toch wel erg lieve aaibare dieren zijn? Neem er dan minstens twee en let op het geslacht als je er niet meer wilt. Bij de huisvesting moet je erg op tocht en vocht letten, anders zijn ze zo dood.

Aan de konijnen kun je sommige groenresten geven van je moestuin. De mest kun je met het stro op de composthoop doen. Na een paar maanden heb je mooie vruchtbare compost.

Let op! Woon je zelf niet in de buurt van de moestuin, ga er dan twee keer per dag langs om de konijnen te verzorgen. Zo moet je in de winter bijvoorbeeld bevroren water verversen. Konijnen op afstand worden minder vaak vastgehouden en zijn daardoor schuwer dan konijnen die in of bij huis leven en vaker worden geaaid.