Hoe maak je een bonenwigwam?

Maak zelf een bonenwigwam

Hoe leuk is het wel niet om in de tuin een klein hutje te hebben waarin kinderen schaduw vinden en zich kunnen verstoppen? Zo maak je een leuke wigwam waarlangs de bonen kunt laten groeien.

Neem takken van ongeveer 2 meter en plaats die in een cirkel met een diameter van 1,5-2 meter. Zet ze schuin in de grond met een onderlinge afstand van 25 cm. Let erop dat je in de cirkel ruimte open laat voor de ingang.

Bind de takken aan de bovenkant bij elkaar met een stevig stuk touw. Bij elke stuk zaai je drie stokbonen die vanzelf hun weg omhoog vinden. Zo ontstaat de volgende zomer een groene tent met prachtig gefilterd zonlicht. Dat groen werkt bovendien verkoelend. Dat komt doordat via de bladeren water verdampt waarbij warmte uit de omgeving wordt opgenomen.

Met en beetje geluk kun je ook nog bonen oogsten!

Tent van lakens

Met wat stokken en een laken kunnen jullie in de zomermaanden ook een tent bouwen met twee ingangen.

Plaats aan twee kanten stevig stokken schuin naar elkaar toe in de grond en maak ze kruislings aan elkaar vast met een stevig touw. Op de twee kruizen leg je een dwarsstok waarover het laken wordt gedrapeerd. Het laken leg je vast met wat stenen.

Pluk in de zomer wat snackkomkommers of andere lekkernijen in de moestuin die je in de tent lekker opsmikkelt.