Winterpostelein met spaghetti

Bladgroenten en pasta zijn een lekkere combinatie

Wie in augustus of september winterpostelein zaaide, kan deze groente tot maart oogsten. Deze wintergroente zit boordevol vitamine C.

Hier lees je hoe je winterpostelein kunt telen. Hoe je de groente bereidt, lees je hieronder.

Wat heb je nodig voor dit gerecht?

  • 400g spaghetti (of een andere pasta)
  • 600g postelein
  • 100 gram vegetarische spekjes
  • 1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 g gemalen pittige kaas.

Zo maak je de pasta met postelein

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.

2. Was de postelein en hak de stelen grof.

3. Dep de tomaten droog en snij ze in reepjes.

4. Verhit een beetje olie ecologische anti-aanbakpan (link opent in nieuw venster) en bak hierin de vegetarische spekjes in 5 minuten lekker knapperig.

5. Pel en versnipper de ui en de teen knoflook. Verhit wat olie in een wok en bak ui en knoflook 2 minuten. Voeg de postelein toe.

6. Giet de spaghetti af. Voeg 3 eetlepels olie van de tomaten toe aan de spaghetti en schep de tomatenreepjes en postelein erdoor.

7. Verwarm het gerecht nogmaals goed.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Ten slotte strooi je de vegetarische spekreepjes er overheen.

Garneer met wat edelgistvlokken vlak voor het opdienen.

Tip: lekker met een groene salade en met tuinkruiden-dressing.