Aardappelkoekjes

Aardappelen zijn niet per se een wintergroente. Maar ze zijn wel op allerlei manieren te bereiden en te combineren met van alles en nog wat. Bijvoorbeeld met een lekkere wintergroente.

In dit recept is de aardappel gebakken. Dat is wat vetter, maar in de winter is dat gewoon genieten. Kinderen zullen hiervan smullen!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 flinke aardappelen
  • olie om te bakken
  • wat zout naar smaak

Zo maak je de aardappelkoekjes

Rasp de aardappelen en dep de rasp droog met keukenpapier.

Maak bolletjes die je zachtjes wat platter drukt.

Doe de olie in de pan, laat deze goed heet worden en bak de aardappelkoekjes aan twee kanten bruin.

Bestrooi ze eventueel met wat zout als je ze uit de pan hebt gehaald.

Tip: je kunt er ook wat geraspte kaas over de koekjes strooien voordat je ze bakt.

Serveer de groenten bij een lekkere wintergroente zoals schorseneren. Hier lees je hoe je deze klaarmaakt.

Eet smakelijk!