Het is geweldig om groenten en fruit uit je eigen moestuin te eten. Het is vers, met een moestuin vergroen je je omgeving – dat is beter voor de natuur – èn je weet wat je eet, zonder bestrijdingsmiddelen.
Deze recepten inspireren je om te eten wat er op dat moment groeit.
Dit zijn belangrijke redenen om voedsel uit het seizoen te eten:
- Wie uit het seizoen eet, krijgt vaak de voedingsstoffen binnen die je lichaam op dat moment nodig heeft.
- Voor seizoensgroenten is geen verwarmde kas voor nodig geweest en ze zijn niet van ver ingevlogen. Dat is duurzamer.
- Verser kan het niet!
- Er is geen verpakkingsmateriaal die wordt weggegooid.
- Wie eet wat er op dat moment groeit, eet gevarieerder, want er groeit elk seizoen iets anders.
Van groen en fruit uit je eigen moestuin, weet je precies hoe ze zijn geteeld. Bij voorkeur zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
Wil je een moestuin beginnen? Met deze lessen leer je alles over moestuinieren.
Heb je geen moestuin of groeit in jouw moestuin niet wat in het recept staat? Dan kun je de ingrediënten alsnog in de (bio)winkel kopen.
Veel plezier met deze veelal gemakkelijke en soms verrassende recepten!
Bekijk de recepten voor de winter
Bekijk de recepten voor de lente
Bekijk de recepten voor de zomer
Bekijk de recepten voor de herfst
Kookboek met groenten en fruit uit de moestuin
In totaal zijn dit ruim 100 recepten. Wil je meer recepten met planten en koken met de seizoenen?
Op Lekkerplantaardig.nl vind je een kleurrijk kookboek met 144 seizoensgebonden recepten.